Wespenoverlast in je huis of tuin? Blijf dan vooral rustig

wespenoverlast
Wespenoverlast is een erg vervelend probleem. De wespen kunnen snel erg agressief worden en dan is het moeilijk om ze weg te jagen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de wespenoverlast te verminderen. In dit blog geven we tips en tricks voor wat je kunt doen om de wespenoverlast te verminderen.

1. Zorg ervoor dat er geen voedsel of drinken aanwezig is waar de wespen naar kunnen zoeken

Wespen zijn aangetrokken tot zoetigheid, dus als er geen suikerrijk voedsel of drinken aanwezig is, zullen ze minder snel in de buurt komen. Heb je toch eten of drinken dat zoet is? Dek het dan goed af zodat de geur wordt tegengehouden.

2. Hou in de gaten dat er geen rommel of afval aanwezig is waar de wespen naar kunnen zoeken

Wespen zijn aangetrokken tot rommel en afval, dus als je deze weghaalt zullen ze minder snel in de buurt komen. Houd je afval kilo’s uit de buurt van ramen en deuren, houd ze goed gesloten en zorg dat ze regelmatig worden geleegd.

3. Zorg ervoor dat er geen bloemen of planten aanwezig zijn waar de wespen naar kunnen zoeken

Wespen zijn aangetrokken tot bloemen en planten, dus als je deze weghaalt zullen ze minder snel in de buurt komen. Sommige bloemen en planten zijn extra aantrekkelijk voor wespen, dus houd daar rekening mee. Ook sommige bomen en struiken kunnen erg interessant zijn voor wespen. Vaak komen de wespen dan af op een zoete stof die vrijkomt of op luizen die op de bladeren zitten, zoals bijvoorbeeld de bladluis. wespenoverlast bloemen planten

4. Ventileer je woning goed

Wespen houden niet van tocht, dus als je huis goed geventileerd is, zullen de wespen minder snel binnen komen in je woning.

5. Zorg ervoor dat er geen huisdieren aanwezig zijn waar de wespen naar kunnen zoeken

Wespen zijn aangetrokken tot huisdieren, probeer de deur dus goed dicht te houden als je huisdieren hebt. Zeker als je het vermoeden hebt dat er zich een wespennest bevindt in je tuin, dan is het belangrijk dat er geen huisdieren in de buurt kunnen komen. De wespen zullen dan namelijk meer overlast veroorzaken en het kan ook gevaarlijk voor je huisdier zijn.

6. Hou je woning schoon en opgeruimd

Wespen kunnen ook afkopen op vuil, dus als je huis schoon is, zullen ze minder snel een bezoekje brengen aan jouw huis.

7. Zorg ervoor dat er geen chemicaliën aanwezig zijn waar de wespen naar kunnen zoeken

Wespen zijn aangetrokken tot chemicaliën, dus als je deze weghaalt, zullen ze minder snel in de buurt komen.

8. Goede verlichting is belangrijk in huis

Wespen houden niet van fel licht, dus als je huis goed verlicht is, zal je waarschijnlijk minder last hebben van wespen. Maak zoveel als mogelijk gebruik van het daglicht, en als je toch extra verlichting nodig hebt, kies dan voor zuinige ledlampen.

9. Zorg ervoor dat het in je huis niet helemaal stil is

Wespen houden niet van geluid, dus als je bijvoorbeeld muziek op hebt staan, dan zal je naar alle waarschijnlijkheid minder overlast van wespen hebben.

10. Zorg ervoor dat het binnen niet te warm is

Wespen houden niet van kou, dus als je huis warm is, zullen ze sneller in de buurt komen. Zorg er dus voor dat alle ramen en deuren dicht zijn als het binnen warm is.

Overlast neemt niet af?

Mocht het met behulp van deze tips niet lukken om de overlast van de wespen te beperken, dan kun je ook het wespennest verwijderen. Je kunt daarvoor het beste een professional inschakelen. Mocht je het toch zelf willen doen, lees dan eerst wat je moet doen, voordat je er aan begint.